Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход, само не знам с колата ми ли е, или с честността на пишещите тук...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И кат заговорихме за Добрич, мойта каляска от подписа гори 9-10 градско, а до Италфеста като ходих даде 6/100 със скорост 100-120 км/ч, а при изпреварванията мааалко отгоре.
    Вярно, темата е друга, но споменахте 2.4 и 156, та и аз да кажа нещо.
    Иначе ме вълнува темата понеже съм набелязал една 159-ка, ама...
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
      Bo, Не съм опитно мишле, всеки път различни тестове
      Просто те помолих да дадеш разход при средна скорост на движение, а ти даваш разход при постоянна скорост на движение, което са две коренно различни неща.

За това ти казах - дай средна скорост от порядъка на 13, дори и 15км/ч, но да симулираш градско каране, а не да ми казваш колко ти харчи колата, когато се движи с 15км/ч.

За това съм готов да се обзаложа с теб. Ето казваш, че колата ти при 15км/ч харчи 11л/100км.

Идвам следващата събота до където живееш. Започваме да симулираме каране. Тръгване, спиране, тръгване спиране. Поддържане на определена скорост определено време и т.н. Минаваме 15км. като държим средната скорост между 13 и 15км/ч.
      Ако колата ти даде под 14л/100км разход на колонка, то ти давам 2к лева и си тръгвам.
      Но ако разхода е над този, който цитирам, то ще ми дадеш ти тези пари. Съгласен ли си?
      2к лева за около 2 часа максимум загубено време от твоя страна. Навит ли си?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Е малко пресни снимки от днес,на борда не съм настроил датата,показва 31....
        Умишлено сипах 20 лева,тоест 8 литра.Те ви те,оно според бордо ГТА-то по-икономично от 159 2,4..

изминати двайсе и кйсур км, остатък за още седемдесе и кусур, демек сто км с осем литра, бордо тъй кажува, требе му се верува.

маршрута е от Офчъ Гибел-Линкълн-Мушанов-Житница-Г. Делчев-бул. България..... НДК... СУ.... Вентура...
        Attached Files
        Last edited by Кайо; d.m.y г., 17:59.
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Просто те помолих да дадеш разход при средна скорост на движение, а ти даваш разход при постоянна скорост на движение, което са две коренно различни неща.

За това ти казах - дай средна скорост от порядъка на 13, дори и 15км/ч, но да симулираш градско каране, а не да ми казваш колко ти харчи колата, когато се движи с 15км/ч.

За това съм готов да се обзаложа с теб. Ето казваш, че колата ти при 15км/ч харчи 11л/100км.

Идвам следващата събота до където живееш. Започваме да симулираме каране. Тръгване, спиране, тръгване спиране. Поддържане на определена скорост определено време и т.н. Минаваме 15км. като държим средната скорост между 13 и 15км/ч.
          Ако колата ти даде под 14л/100км разход на колонка, то ти давам 2к лева и си тръгвам.
          Но ако разхода е над този, който цитирам, то ще ми дадеш ти тези пари. Съгласен ли си?
          2к лева за около 2 часа максимум загубено време от твоя страна. Навит ли си?
          Бо, поварям редил съм и първа и втора, средна скорост 15км/ч, не постоянно....минавах до към 20 и слизах до към 5 с почти спиране....2.5км за 10 мин...
          Адрес имаш на лични, заповядай неделя.
          15км задръстване не съм чувал, освен в 20 милионен град, но такъв в Бг май няма...2.5 км отсечка си е серизиозно задръстване ....

Теста ще го направя, но събота, по-рано нямам възможност.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Сериозно издребнявате в тази тема за разхода. Един засякъл за 2 километра, друг сипал 3 литра и минал не знам колко си. Борд компютъра показва едно, на колонка цифрите съвсем други.
            Та, да си дойдем на думата. Разхода се засича, след като си напълните резервоара до горе, покарате докато ви светне лампата, което означава, че сте минали максимален пробег в населено място с един резервоар, и отново напълните резервоара до горе. В този момент може да разберете реалния си разход на гориво.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

• Аз пък ше ти кажа, че и това твърдение е толкова меродавно, колкото и американците и луната.

Тука в Пазарджик на мен лично, а и няколко колеги тука от града - пълно-пълно от една и съща колонка е давало по литър и нещо разлика .. не знам бензиновите колонки ли лъжат, пълни се някой път до преливника .. не знам .. не вервайте много много на пълно-пълно. Освен това това съм го тествал на 3 различни бензинджийници - "маркови"..

---------- Post added at 16:42 ---------- Previous post was at 16:41 ----------

Първоначално публикувано от Кайо Покажи съобщение
              Е малко пресни снимки от днес,на борда не съм настроил датата,показва 31....
              Умишлено сипах 20 лева,тоест 8 литра.Те ви те,оно според бордо ГТА-то по-икономично от 159 2,4..

изминати двайсе и кйсур км, остатък за още седемдесе и кусур, демек сто км с осем литра, бордо тъй кажува, требе му се верува.

маршрута е от Офчъ Гибел-Линкълн-Мушанов-Житница-Г. Делчев-бул. България..... НДК... СУ.... Вентура...
              Вентурци .. хах .. кво праат тия пропаднялци ?
              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• На 156-цата се случваше като я напълня до ръба, покарам десетина км и после се връщам на същата колонка и на същия пистолет и хваща още 6,7л. но не всеки път, явно остава някъде кухина и като се покара и се отваря още място.
                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                ex Alfa 156 1,9 JTD
                ex Alfa 75 1,8

Comment

• Като малките деца сте.

Доколкото мога да чета, Русия казва, че по НЕГОВИЯ ОБИЧАЕН МАРШРУТ дава 10 / 100 , не че това е абсолютен и постоянен разход. Ама не казва маршрута. Ако е от ТИР-паркинга на Околовръстното до кръговото за Дунав Мост, сутрин в 7 и вечер в 9, даже е висок разходът.
                  На мен 166-цата, вечна памет на ламарините и, ми показваше 5.5 по борд, когато се тътрузех съботно - неделно към офиса - маршрутът е Младост 3 - Руската църква. Пускам се лекичко на високи предавки през квартала при никакво движение, после по Цариградско 80 с крузконтрол на 6-та и ей ти го. Градско ли е - градско е, в София ли е - в София е, през центъра ли е - през центъра е. Айде сега кажете ми, че 2.4 униджет не гори 5.5 на градско в София.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Бо, поварям редил съм и първа и втора, средна скорост 15км/ч, не постоянно....минавах до към 20 и слизах до към 5 с почти спиране....2.5км за 10 мин...
                    Адрес имаш на лични, заповядай неделя.
                    15км задръстване не съм чувал, освен в 20 милионен град, но такъв в Бг май няма...2.5 км отсечка си е серизиозно задръстване ....

Теста ще го направя, но събота, по-рано нямам възможност.
                    Не говоря да преминаваш до почти 20 и почти да спреш.
                    И аз почти щях да спечеля джакпота веднъж във Вегас, когато бях, но почти.
                    Спираш. Тръгваш. Ускоряваш си истинско до 50-60км/ч караш малко така и спираш (светофар).
                    И точно за това ти говоря. Задръстването не е 15км цялото. Казвам ти да минеш 15км разстояние, което което заради задръстването средната скорост да ти бъде 13км/ч. А не да симулираш относително равно каране с 13км/ч. Защото разликата е от небето до земята.
                    Когато ускориш 5 пъти до 60км/ч и после на един светофар изкараш 40 минути - демек само тръгни-спри - 500 метра да речем. След това ускориш 3-4 пъти пак до 60 км/ч и пак тръгни спри още 30 минути, тогава ще видиш къде зимуват раците.

От километри се вижда, че въобще никога не си карал в такова задръстване. Ама нищо де, предложих ти на ЛС как да се организираме и ще видим тогава.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Абр вий сте бетер от децата... На бас пък че аз мога да докарам всяка кола в тоя форум да глътне 20 на 100 градско... И ся ше се почне някой да си предлага нещо 1.1 дет нямало сила на света да го накара да гори толкоз и тн.
                      Човека си каза "на мене ми гори 10, на мойто каране и в моя град" това че някой сее прекарал да живре в софия и колата му гори 2-3 литра отгоре не значи че на целия свят колите горят толкоз.... Разбирам да казваше, че му гори 8, та тогава да скачате толкоз, пък то 10,което не е невъзможно според мен.

П. С. От друга страна пък ако го нахокате достатъчно може да реши да се отърве от тая 59ка и аз като добър човек да му направя услуга и да си я карам с нафта на 2лв
                      Last edited by don_pepone; d.m.y г., 21:02.
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Аз отдавна казах, като автор на темата, че за мен е изчерпана напълно.

Но за да съм в духа и, ето една равносметка от мен - последните ми 1050км са смесени - градско и извънградско, горе долу 1:1. Среден разход 11,3 към днес, със средна скорост 23км/ч. Значи - правете си сметка колко ми е лошо градското, че такова таковата на извънградското по такъв начин

А, моля ви се, Хасково е малък град, но това не пречи да имаш висок разход.
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                          Абр вий сте бетер от децата... На бас пък че аз мога да докарам всяка кола в тоя форум да глътне 20 на 100 градско... И ся ше се почне някой да си предлага нещо 1.1 дет нямало сила на света да го накара да гори толкоз и тн.
                          Човека си каза "на мене ми гори 10, на мойто каране и в моя град" това че някой сее прекарал да живре в софия и колата му гори 2-3 литра отгоре не значи че на целия свят колите горят толкоз.... Разбирам да казваше, че му гори 8, та тогава да скачате толкоз, пък то 10,което не е невъзможно според мен.

П. С. От друга страна пък ако го нахокате достатъчно може да реши да се отърве от тая 59ка и аз като добър човек да му направя услуга и да си я карам с нафта на 2лв
                          Ти си ми близо, имаш мерак да караш, ела някоя неделя, да покараш, се разходим, бира ще пием!? Това е сериозна покана.

Обичайните ми маршрути са:
                          - ул. Опълченска 16 - бул. Христо Ботев - през сфетофарите към ул. Николаевска - по бул. Трети март. 6 км в едната посока всеки ден.
                          - ул. Опълченска 16 - бул. Христо Ботев - ул. Цар Освободител - ул. Петко Де Петков
                          - ул. Опълченска 16 - бул. Христо Ботев - ул. Цар Освободител - ул. Плиска
                          - ул. Опълченска 16 - бул. Христо Ботев - дружба 2
                          - ул. Опълченска 16 - бул. Христо Ботев - кръговото
                          - ул. Опълченска 16 - бул. Христо Ботев - ул Борисова

Общо взето това е...всяка събота пазарувам храна за седмицата и минавам точно 16км да обиколя магазините, от които купувам продукти.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                            Абр вий сте бетер от децата... На бас пък че аз мога да докарам всяка кола в тоя форум да глътне 20 на 100 градско... И ся ше се почне някой да си предлага нещо 1.1 дет нямало сила на света да го накара да гори толкоз и тн.

Много грешиш, човек. Явно не си чел спор от къде тръгна.
                            Просто някой като каже, че ако дизела му харчил еди колко си, то щял да го изхвърли. А той въобще не знае маршрута на другите хора ама да се изхвърли ей така, на пясъка от никъде.
                            Ето, аз живея в София и да речем колата ми се кара само градско в София. Ама като казвам само градско това означава само градско. Да кажем имаше един период од 19 месеца не беше виждала табелката за напускане на София. Или за 4 години да е напускала София по-малко от 10 пъти. Смятай колко ми е градското.
                            Та на този фон, който казвам, най-високия разход, който имам засечен ми е 8.99л/100км. И това за 3 литров дизел 4х4. Но това не означава, че на другите хора не може да им харчат колите повече, нали? Въпрос на сметки от къде да караш и въпрос и желание дали може да караш по-икономично.
                            Но не съм от хората, които да кажат, че разбираш ли щом моя автомобил харчи максимум 9/100, то на другите колите не са наред или, че моя автомобил не може да харчи 15/100 да кажем. Може. Въпрос на маршрут и стил на каране е всичко.
                            За това да не се изказваме много категорично какво може и какво не може даден автомобил.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Бо може, но просто му е гот да се заяжда. Ако няма къде да пише, се изнервя

Бо, не ми отговори на личното, защото като ще отправяш предложения, поне ги изпълни като мъж...аз съм готов.

Стил на каране е всичко...но да ми се дървите 5 човека и да ме убеждавате, че не познавам цифрите е тъпичко, при положение че аз пълня резервоара и ги виждам ясно...пенсионер човек съм, карам спокойно, със стил, слушам готина музика. Натискам я само при почва на бесен голф или бмв, много ми допада....
                              sigpic

Comment

...
                                Бо, не ми отговори на личното, защото като ще отправяш предложения, поне ги изпълни като мъж...аз съм готов.
                                ...
                                Не ти отговорих, защото не видях смисъл.
                                Предложих ти съвсем разумно предложение, а ти просто ми каза, че искаш да почиваш в събота.
                                Съжалявам, ама твоето изказване не е въобще мъжко.
                                Не знам кой човек не иска за около 1 час да изкара 2к лева. За 1 час, пак да го повторя. Хайде 2 да са с цялото занимаване. А започна да ми говориш неща, че съм щял да те лъжа, че те въвличам в някаква схема.
                                Ей тука го казвам, за да знаят всички как искам да те излъжа, като казах, че искам да оставим аз и ти парите в 3-ти човек, който познаваме и двамата, за да не ми се измъкнеш след това.
                                А и ме обиди, че те вкарвам в някаква схема.
                                Жалък човек си. Видях те колко си мъж (твоя приказка), като започна да увърташ, че в събота искаш да почиваш.
                                Баси, аз ще дойда от другия край на Европа (буквално), за да направя (или изгубя) за 1 ден 2к лева, ама ти нали си ербап и курназ момче. Тези 2к не те интересуват.
                                Почивай, лошо няма.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Working...
                                X